Инспектор Кристиян Иванков от РДПБЗН – Кюстендил с награда от Националния конкурс “Пожарникар на годината 2017г.”

Снимка: МВР

Инспектор Кристиян Иванков от РДПБЗН – Кюстендил бе награден в раздел "Пожарогасителна и спасителна дейност” по време на официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс “Пожарникар на годината 2017г.”, която се проведе за 23-ти път.

Министерството на вътрешните работи ще продължи да подкрепя усилията на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за подобряване  условията на труд на пожарникарите, заяви зам.-министър Стефан Балабанов. Той увери, че процесът ще продължи и през тази година ще бъдат обновени още 22 сгради на пожарните служби. Ще бъдат осигурени и необходимите предпазни средства за пожарникарите. В приветствието си заместник-министърът благодари и за оказаната подкрепа на доброволците и изрази увереност, че обединени и подкрепени от хората, служителите на ГДПБЗН ще бъдат още по-силни. 

Наградата – статуетка, грамота, мобилен телефон бе връчена на инспектор Кристиян Иванков от главния секретар на МВР – гл. комисар Младен Маринов.

Кристиян Иванков организира управлението на ресурсите на звената за ПБЗН при РДПБЗН – Кюстендил, при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Взаимодейства с основните и други съставни части на ЕСС, държавни органи и институции, местното самоуправление, неправителствени организации. Поддържа постоянна готовност за осъществяване на дейността съобразно длъжностните си задължения и стриктно изпълнява отдадените заповеди и разпореждания на ръководителите си.

Участва в установяването на причините за възникнали пожари и изготвя пожаро-технически експертизи. 

Разработва и актуализира планове за пожарогасене.

Провежда тренировки за установяване състоянието и готовността на системата за ранно предупреждение и оповестяване.

Извършва оценка на данните, получавани от системите за наблюдение, предупреждение и оповестяване на база от системите за ранно предупреждение и мониторинг и постъпилата информация от НОЦ.

Инспектор Кристиян Иванков е номиниран от ръководството на дирекцията за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за участието си в управлението на силите и средствата в гасенето на 22 пожара с материални загуби на територията на областта. Кристиян Иванков ръководи превантивната евакуация на 50 човека от село Гърляно при проливните дъждове в началото на месец декември 2017 година.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK