Красимир Каракачанов: Честит Ден на оръжейника в българската армия!

Вечна слава на героите, нека не забравяме подвига им!

Честит празник на оръжейника в българската армия!

Със заповед на министъра на отбраната от 18 ноември 1968 г. се отбелязва Денят на оръжейника.

Уважаеми военнослужещи, 

Вече половин век отбелязваме празника на оръжейника на българската армия, от която част сте и вие, и аз ви приветствам в негова чест. 

Вече 1300 години българските войни са спечелили хиляди славни битки. Това е ден, в който изказваме своето уважение и преклонение пред подвига на българските военнослужещи.

Всички вие, които следвате примера и подвига на нашите предшественици и герои, нека заедно да съхраним и занапред честта и традициите на нашата родна армия, както и да се преклоним пред всички, отдали живота си в името на Родината!

Бъдете смели, всеотдайни и самоотвержени във всяко ваше начинание в Българската армия, защото тя е тази, която в историята ни е доказала невиждани подвизи в защита на Отечеството ни и е увенчала със слава българския войн при битките в Дойран, при Булаир, при Одрин, при Сливница, при Драва и Лозенград, при Тутракан и на връх Средногорец, както и на много др. места!

Всички тези битки са наречени българското чудо, тъй като са белязани с нечуван героизъм. Вечна слава на героите, докато свят светува, не трябва да забравяме подвига им!

 

Красимир Каракачанов

Лидер на ВМРО и министър на отбраната

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK