101 години свободен Разлог

снимки: infomreja.bg

На 24 октомври Разлог празнува. През тази година жителите на града честват 101 години от Освобождението. Рано сутринта тържествен камбанен звън огласи Разлог, стотици деца и възрастни се събраха на централния площад, за да отбележат заедно празника.

Под звуците на националния химн и химна на Европа тържествено бяха издигнати знамената на България, Европейския съюз и Разлог. По повод 101-годишнината от освобождението на Разлог от турско робство бяха положени венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев изнесе пламенна реч и поздрави своите съграждани като им пожела здраве и благоденствие.

Празничната програма в Разлог ще продължи от 17.45 мин, когато площад „Преображение” ще бъде изпълнен с красотата на разложката песен и танц. Самодейци от цялата община ще вземат участие в празничния концерт.

В рамките на днешния ден се проведе шах турнир за деца и юноши, както и регионален турнир по тенис на маса за средношколци с представителни отбори от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

В навечерието на празника на Разлог общината направи театрален подарък за всички жители. Безплатно в големия салон на читалището бе изиграна романтичната комедия  с участието на Бойка Велкова – „Здравей, обичам те.”

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK