ГДБОП отбеляза 27 години от създаването си

Снимка: МВР

С дълбоко уважение честитя професионалния празник на една от водещите структури на Министерството на вътрешните работи, с утвърден авторитет сред специализираните служби за сигурност, обърна се министърът на вътрешните работи Валентин Радев към служителите и ръководителите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.    

В своето приветствие към  служителите министърът на вътрешните работи Валентин Радев отбеляза, че доверието, високите оценки за работата на дирекцията от български и партньорски служби са напълно заслужени. Те са плод на професионалното управление на екипа и неуморния труд на служителите през  годините.

Вашата мисия за защита на сигурността и законността е достойна за уважение. Нека опитът Ви носи самочувствие и Ви помага да преодолявате ежедневните предизвикателства. Поставяйте си нови цели и работете все така мотивирано за реализиране на общата ни цел - утвърждаване на авторитета и позициите на Вътрешното министерство сред европейската полицейска общност. Пожелавам Ви много здраве, кураж и нови лични и професионални успехи, заяви в словото си министър Радев.

Благодарност към служителите за тяхната всеотдайна и високо професионална дейност, довела до утвърждаването на структурата като водеща в министерството и високо оценена от европейската полицейска общност отправи директорът на службата - главен комисар Ивайло Спиридонов. 

В рамките на тържественото отбелязване на годишнината от създаването на дирекцията, началник отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП Явор Колев бе награден с  Почетен знак на МВР – Първа степен.  Мотивите са висок професионализъм при изпълнение на служебните задачи с изключително значение в борба против престъпността, опазване на обществения ред и сигурността, както и опазване на живота и здравето на гражданите, на имуществото, историческите и културни ценности от престъпни посегателства.

Приоритети в работата на отдела са противодействие на трафика на хора, киберпрестъпност и защита на културно-исторически ценности, разкриване и противодействие на дейността на организирани престъпни групи и на отделни граждани. С работата си през последните години отделът затвърди високата положителна оценка, давана от европейски и американски правоохранителни агенции, български и чужди правителствени и неправителствени организации.

През изминалата 2017 г. по приоритетните направления на дейност на отдела са проведени 40 полицейски операции, от тях 30 за разпространение на материали, съдържащи видеофайлове е детска порнография, следвани от финансови измами - 4; интелектуална собственост - 2; незаконна хазартна дейност - 2 и хакерски атаки - 2.

В резултат на постигнатите положителни резултати и създадените контакти, отделът „Трансгранична организирана престъпност“ в  ГДБОП се утвърди като коректен и надежден партньор, с необходимия административен ресурс и професионален капацитет за ефективно противодействие и борба с международната организирана престъпност.

Награди  на служителите връчиха и  главният секретар главен комисар Младен Маринов и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.  На тържеството присъстваха представители на партньорски полицейски служби от други страни, държавни структури, ветерани и гости.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK