В Гоце Делчев за поредна година ще отбележат Деня на танца

снимка: Община Гоце Делчев, архив

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета 1865” в Гоце Делчев организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе на 25 април 2015 г. на площад „Македония".

Тази година, освен местните танцови групи и състави от Гоце Делчев, Мусомища, Гърмен и други населени места, участие ще вземат и самодейни състави и групи от  Баня, Пазарджик, София, Девин, Костенец, Велинград, Кичево, Македония и други.
Международният ден на танца е 29 април. За първи път е обявен от ЮНЕСКО през 1983 година.

Навсякъде по света този ден се чества с различни събития, в основата на които е танцът - открити уроци, курсове, улични представления, спектакли, фестивали, състезания, както и свободни форми на танцова изява на площади, паркове, стадиони или по улиците. Идеята е хората по света в този ден ден да станат едно интернационално танцово семейство.

В Гоце Делчев отбелязването на Международния ден на танца вече е традиция. Всяка година, самодейни танцови състави от целия район показват своите умения и се веселят заедно в името на танца. Тази година събитието и дългото хоро се очакват да са  още по-големи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK