1000 лв. глоба за отказ от дрегер

снимка: infomreja.bg

Всеки шофьор, който отказва да бъде тестван за употреба на алкохол, вече ще бъде глобяван с максималната санкция от 1000 лв., съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев, цитиран от БЛИЦ. По думите му в тази група попадат  т. нар. хитри водачи и  КАТ ще бъдат безкомпромисни към тях.

Такива водачи пътните полицаи срещат все по-често. Те използват вратичката в закона, тъй като знаят, че са употребили повече алкохол и за да не се образува дело срещу тях, отказват да бъдат изпробвани. Затова от КАТ са решили на всички такива водачи да им се налага максималната глоба от 1000 лв.

Вчера и днес са били проверени над 450 водачи. Има три случая с водачи с алкохол. Миналия понеделник са били шест.
Миналата седмица в София са заловени 37 водачи, употребили алкохол. От тях 5 са жени. "Дълго време се е смятало, че жените не пият, но те все по-често започват да употребяват алкохол  и след това да шофират", каза още Милчев.

Жените са 40% от шофьорите. През септември има 1097 пътни произшествия и само в 197 са участвали жени. Неотдавна в София е проверена жена-водач с 3,4 промила алкохол в кръвта. Това е провокирало от КАТ да направи нова акция за алкохол.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK