1000 лв. глоба за атакист, обидил съпартиец с думите “мръсен комунист”

снимка: infomreja.bg, архив

Общинският председател на партия атака в Кюстендил Владислав Лехчански е глобен с 1000 лв. заради обида на бившия си съпартиец Гроздан Грозданов.  Решението взе Кюстендилски районен съд с председател съдия Мая Миленкова.

Случаят е от 22 септември миналата година, когато Лечански нарича Грозданов “мръсен комунист и доносник на Държавна сигурност”.

Размерът на гражданския иск, депозиран пред Районен съд, бе в размер на 1 500 лева. Заради осъдителна присъда – пробация, наложена на Лехчански за изгореното сръбското знаме на събор в Бобешино, общинският председател на Атака получи и административно наказание - глоба  от 3 000 лева.

Делото може да се обжалва пред Кюстендилския окръжен съд в 15-дневен срок. Така магистратите признаха председателя на Атака за виновен в това, че в 15 часа на 28 декември 2011 година на партийно събрание е отправил обидни квалификации  към тъжителя.

“Тези свидетели вече не са част от Атака, а на новата партия клонинг на Димитър Стоянов - Българска национал демократическа партия”, каза в края на съдебното заседание защитата на Лехчански адв. Ангел Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK