1000 лева глоба за крадец, отмъкнал бутилки уиски от магазини на „БГ маркет“ в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

1000 лева глоба наложи Районният съд в Благоевград на мъж, откраднал четири бутилки алкохол от магазини на „БГ маркет“ в областния град.

На 29 септември миналата година, малко след полунощ, Е.Н.Р. влязъл в магазина на търговската верига на улица „Братя Иванови“ в центъра на града, взел една еднолитрова бутилка уиски „Джак Даниелс“ и се насочил към изхода.

Касиерката видяла, че мъжът я подминава и го спряла, като му казала да си плати стоката. Той обаче се отскубнал и избягал.  

Е.Р. бил разпознат като извършител от записите на камерите. В полицейското управление той признал за стореното, изразил съжаление и възстановил сумата от 49,99 лв. за уискито, което вече бил изпил.

Към 22:00 часа на 10 ноември 2015 г. благоевградчанинът отново отишъл в същия магазин и от щанда за алкохол пак си взел от любимото питие „Джак Даниелс“. На касата обаче две служителки го спрели и му взели бутилката.

По-рано същия ден Е.Р. поетил друг магазин от веригата, този път на улица „Александър Стамболийски“. От там си взел две бутилки от по 200 мл водка, сложил ги под блузата си и излязъл. Продавачката обаче го съзряла и уведомила управителя, който от своя страна се обадил в полицията.

Кражбите, извършени от него, са на обща стойност 105,98 лв.

Мъжът е безработен и живее с родителите си, като семейството се издържа със заплатата на бащата.

В хода на делото е установено, че Е.Р. страда от алкохолна зависимост, която е станала основната причина за извършване на деянията. В момента той се лекува в Центъра за психично здраве в Благоевград.

Съдът признава подсъдимия за виновен в това, че при условията на продължаващо престъпление в периода от 28 септември до 10 ноември миналата година е откраднал алкохол на обща стойност стойност 105,98 лв.

Случаите обаче са определени като маловажни и до приключване на съдебното следствие  Е.Р. е възстановил стойността на откраднатите от търговските обекти стоки.

По тази причина магистратите го освободиха от наказателна отговорност и му наложиха административно наказание от 1000 лева глоба.

Е.Р. трябва да плати и разноските по делото в размер на 69 лева.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Благоевградски окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK