100 свободни работни места за младежи заявиха работодатели в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Около 100 свободни работни места за младежи до 29 години бяха заявени от 12 работодатели в Кюстендил по време на първата за тази година Младежка специализирана трудова борса.

Срещата с работодатели се проведе в голямата зала на НЧ "Братство" и бе организирана от Дирекция "Бюро по труда" - Кюстендил в качеството на поделение на Агенцията по заетостта.

Борсата откриха Станислава Поповска - директор на Регионалната служба по заетостта в Благоевград, и Юлияна Хаджийска - директор на Бюро по труда - Кюстендил.

Стана ясно, че около 18 % са регистрираните безработни лица на възраст до 29 години от общия брой безработни на територията на регион Кюстендил.

В своята заявка освен изискванията за заемане на свободната позиция и графика на работното време, работодателите дават информация и за индивидуалното месечно възнаграждение.

Предложенията за работа, които бяха направени, са в сферата на услугите, хотелиерството, ресторантьорството, строителството и шивашката промишленост.

Младежите имаха възможност да разговарят лично с работодателите и техните представители и да получат повече информация относно предлаганите свободни работни места. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK