100 полицаи ще охраняват черешовата кампания в Кюстендилско

Снимки: Infomreja.bg

Изграждат две КПП-та, в пика на кампанията идва и жандармерия

Около 100 служители на ОДМВР - Кюстендил, ще извършват охрана по време на стартиращата черешова кампания в региона, обяви началникът на Охранителна полиция – Кюстендил, Васил Паргов. „Тази година е разработена и е създадена организация за провеждане на специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви и прибиране на реколтата от тях. Операцията ще започне от 1 юни, като в нея първоначално ще се включат служители на ОДМВР - Кюстендил и Гранична полиция, предвиждаме на по-късен етап, в пика на прибиране на черешовата реколта, да бъдат включени и служители на Дирекция „Жандармерия“, обяви още Паргов.

По негови думи ще бъде извършвана постоянна обиколна на всичките масиви на черешови насаждения от автопатрули, които ще бъдат с плаващо работно време, а също така ще бъдат изградени две КПП-та за извършване проверка на моторни превозни средства във връзка с извозването на продукцията.

„Операцията ще бъде на територията на Районните управления в Кюстендил и Бобов дол, където са съсредоточени най-голям брой масиви. На КПП-тата ще се извършва проверка на документи на селскостопанската продукция и начина им на придобиване, ако са търговци. Ако са собственици ще бъдат извършвани проверки за собствеността и за извозването на продукцията от черешовите масиви. Създали сме организация и с всички общини, предстои определяне на пунктовете за изкупуване на черешовата продукция“, уточни още началникът на Охранителна полиция.

Васил Паргов отчете и, че след падането на извънредното положение и премахването на КПП-та, се наблюдава доста засилен трафик на движението по пътищата.

„През почивните дни, когато се очаква най-голям трафик ще има засилено присъствие на служителите на МВР, използват се и голям брой технически средства за установяване превишаване на максималната допустима скорост, както и рискови изпреварвания“, посочват още от ОДМВР – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK