Повторното броене на бюлетините за общински съветници в Петрич продължава

Снимка: Infomreja.bg, архив

Решението на ОИК-Петрич, е оспорено от шестима кандидат-съветници

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград, извърши оглед на изборните книжа и повторно преброяване на недействителни бюлетини в четири секции в община Петрич.

В производството по оспорване истинността на протокола на ОИК-Петрич, за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич, беше разпитан и още един свидетел.

До момента по делото за оспорения избор на Общински съвет- Петрич, съдът е ревизирал изборните книжа от общо девет секции в община Петрич.

Повторното преброяване на бюлетини съдът допусна по изложени доводи от жалбоподателите за извършени нарушения на изборния процес и след разпит на свидетели.

За следващо съдебно заседание по делото, насрочено за 17.12.2019 година, съдът допусна и предстои преглед и повторно преброяване на бюлетините от още две секции.

Решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК-Петрич, за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с жалби от шестима кандидати за общински съветници.

Съдът остави без разглеждане и прекрати производството по жалбата на Янко Стоянов поради липса на правен интерес. С решение №220-МИ от 04.12.2019 г. на ОИК-Петрич, Янко Стоянов е обявен за избран за общински съветник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK