Река Банщица застрашава от подкопаване Републикански път I-6 край Кюстендил

Снимки: ПП "Партия на Зелените" - гражданска листа

Общински съветници сигнализират за изместване на коритото й

Коритото на река Банщица, в района след пречиствателната станция, по посока кюстендилското село Ябълково, се е изместило и от години наближава и застрашава от подкопаване пътното платно на Републикански път I-6. За това сигнализираха група общински съветници от ПП „Партия на Зелените“ – гражданска листа, начело с инж. Огнян Атанасов. Те вече са подали сигнал до областния управител на Кюстендил - Виктор Янев, Напоителни системи, ОПУ – Кюстендил и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“.

В сигнала се посочва, че на две места в близост до бившия мотел „Сайма“ реката вече е на разстояние между 11-17 м., като всяка година това разстояние намалява. През годините са подавани сигнали, но решение до момента няма. Една от причините е незаконният добив на инертни материали по поречието на реката, посочват още местните парламентаристи.

От своя страна те настояват да бъдат взети спешни мерки и да се организират мероприятията, необходими реката да бъде върната в корито си преди да е достигнала пътното платно.

„Настоявам да бъде посочен конкретен срок кога ще бъде отстранен проблемът и реката ще бъде върната в коритото си. Също така заявявам желание, при организиране на огледа на място, да присъствам“, посочи още общинският съветник, инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK