Международен обмен на иновативни практики в Пето ОУ „Христо Ботев“- Кюстендил

Снимки: Личен архив

Педагогически специалисти от ОУ „Васил Главинов“ - град Велес, гостуваха на колегите си

В продължение на 10 дни педагогически специалисти от ОУ „Васил Главинов“, град Велес, Северна Македония, гостуваха на колегите си от Пето ОУ „Христо Ботев“, град Кюстендил, за обмен на иновативни практики при работа с талантливи ученици и ученици със специални образователни потребности.

Бяха обсъдени нормативните документи в системата на образованието, организацията на образователно – възпитателния процес, форми и методи на обучение. Чрез открити уроци на добри иновативни практики в часовете от общообразователната подготовка и в часове за занимания по интереси учителите Т. Станчева, Р. Зарева, Св. Костова, М. Миленкова, И. Вучкова, В. Николов, Св. Петров, Д. Шиякова и В. Здравкова, демонстрираха възможностите на целодневната организация на обучение за разгръщане потенциала на всяко дете и развитието му според неговите заложби, възможности и интереси.

Използвайки интерактивни методи на работа в класните стаи, в кабинетите или при изнесено обучение - в залите на библиотеката, музея и други институции, учители и ученици показаха знания и умения, правиха проучвания, анализираха и обобщаваха данни и резултати, презентираха своята дейност и постижения.

Логопедът Р. Митрева и ресурсните учители от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование споделиха със своите колеги от Македония методи, похвати и подходи на работа с ученици със СОП за по-добрата им социализация и успешна интеграция в училище и в обществото.

Педагогическите специалисти от двете училища активно участваха в Кръгла маса, организирана в Пето ОУ „Христо Ботев“, където обмениха идеи, мнения, предизвикателства и постижения в работата с талантливи ученици и ученици със СОП. Учителите бяха професионално удовлетворени, обогатени с нови идеи за работа и амбиция за по-високи постижения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK