10 задържани при акцията в Сандански, 180 000 евро са намерени в къща (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Акцията е срещу „тези хора, които тровят децата ни“, каза Гешев

Десетима задържани при акция в Сандански. Още рано сутрин градът бе блокиран от полиция и жандармерия, а патрули имаше от Благоевград до Сандански.

Проверяваха са всички излизащи от града.

Провеждат се две операции – на спецпрокуратурата и ГДБОП и на ОДМВР-Благоевград, за противодействие на битовата престъпност и противодействие на наркоразпространение.

Акцията е срещу „тези хора, които тровят децата ни“, каза главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в града заедно с главният секретар на МВР – Ивайло Иванов, и директора на ОДМВР-Благоевград, Дойчин Дойчинов.

Не е тайна, че в града има 3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебно производство е една от тези групи. Тя се наблюдава от година. Има данни за голямо количество наркотици отпреди, които досъдебни производства ще бъдат присъединени към това дело, заяви Гешев.

Днес са намерени и пари – 180 000 евро, левове. Парите са намерени в къща.

Сандански е жив и млад град и е недопустимо да се създават проблеми като стрелби по гаражи с автомати, палежи на коли, включително и на полицаи, сбивания с телесни повреди. Това не е добре за бизнеса на града и гражданите, допълни Гешев.

В близката година се очаква тези проблеми да приключат. Ако тези хора, които правят това и са ясни на нашите структури, не преустановят тази дейност – криминална, ще я преустановим ние, каза още Гешев.

Комисар Ивано заяви: Акцията е в Сандански и Склаве. Първата група е от 6 лица, единият от които е в затвора, останалите са задържани. Зная преди година какво беше в Сандански, обстановката коренно се е променила. Когато колегите от РУ не могат са се оправят, се намесват колегите от ОДМВР, когато има проблеми и при тях – знаем си обвързаностите и познанствата с крими контингента, се намесват главните дирекции. Една от групата наскоро е била задържана.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK