Стартира Планинско изкачване "Благоевград-2017" (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg и община Благоевград

Стартира вторият кръг от Националния шампионат по Планинско изкачване "Благоевград-2017". Състезанието откри официално председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев.

В приветствените си слова от свое име и от името на федерацията и клуба домакин СК "Диамо" той изказа благодарност към кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за обновеното и ремонтирано трасе, където се провежда съревнованието. 

Той прочете и поздравителен адрес от градоначалника, в който се казва: "Вярвам, че с всяка изминала година състезанието ще продължава да се развива и да жъне успехи! Пожелавам успешен старт и отлично представяне на всички участници!".

В тазгодишното издание на Планинско „Благоевград“ са заявили участие 35 екипа. В състезанието се включва победителят от I кръг в генералното класиране Христо Манолов, следван от Илия Царски, Пламен Камбуров, Георги Георгиев, Любомир Мечков, Юлиян Телйиски и др.

Сред редовните участници впечатление правят иманата на Стефан Стоев, Ивелин Чапанов, Косю Йорданов, които ще трябва да се изправят срещу местните пилоти Мартин Гаврилов, Васил Тодоров и Иван Кожарски.

В листата на състезателите е и журналистът навигатор и дългогодишен спортен деятел Александър Спиров, който ще направи своя дебют като състезател, зад волана на „Пежо“ 106.

Днес се провеждат тренировки по трасето, които са в три манша и определят позициите на стартовата линия за утрешното състезание.

В неделния ден, 23 април, стартът е предвиден за 10:00 часа. Ралито ще премине в три манша, както и на тренировките, а финалът е предвиден около 15:00 часа на стартовата линия.

Трасето ще бъде затворено за движение и в двата дни 1 час преди старта, а между маншовете ще има дрифт шоу.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK