Ученици от Якоруда отбелязаха 22 април - Деня на Земята

Снимки: СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда

Възпитаници на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда с директор Николай Хаджиценев отбелязаха в аванс 22 април - Ден на планетата Земя.

Ученици от 1-ви до 12-и клас оформиха специален училищен кът от рисунки, табла и предмети, изработени от екоматериали и отпадни продукти.

Направена бе презентация за 22 април - Ден на Земята, от преподавателя по информатика и информационни технологии Айше Осман.

Ученици от 5-и и 7-и клас с ръководител Айше Юрукова - преподавател по биология и здравно участие, изнесоха тематичен рецитал "Земята и хлябът са живот и енергия".

Проведен бе и конкурс "За хляба наш", в който взеха активно участие ученици от всички класове.

"Хлябът е дар, молба, жертва, магия и живот. Неслучайно народът казва: "Никой не е по-голям от хляба". Затова от векове българинът има култ към хляба. Нека не забравяме, че хлябът заслужава уважение и почитание".

Това послание отправиха към своите възпитаници учителите от СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда.

Денят на Земята се празнува навсякъде по света. Интересът към този ден расте от година на година. Все повече хора, организации, движения на 22 април се обединяват от една обща цел – бъдещето на планетата Земя.

Тази година честването преминава под мотото „Да мобилизираме Планетата Земя“.

Като Международен празник Денят на Земята е обявен през 1990 година, а България се включва три години по-късно.

От 1993 г. до днес във всички градове в страната се организират прояви, а по този начин хиляди българи дават своя принос сза по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK