Основните училища в Корница и Лъжница стават обединени

Снимка: ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Корница

Общинските съветници от Гоце Делчев дадоха картбалнш на ръководствата на двете основни училища - "Д-р Петър Берон“ в село Лъжница и „Св. Паисий  Хилендарски“ в Корница, да стартират процедури за преобразуването им в обединени, в които учениците да се обучават до 10 клас.

Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев на база възможността, която дава на основните училища § 8, ал. 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за предучилищно и училищно образование, влязъл в сила от 01.08.2016 г.

В него се казва, че „Заварените към влизането в сила на закона основни училища по чл. 26, ал. 1, т. 3 от отменения Закон за народната просвета могат да се преобразуват в обединени училища по чл. 38, ал. 1, т. 4 от този закон след анализ и становище на Регионалното управление на образованието и решение на съответния Общински съвет”.

През миналата седмица такава възможност дадоха на три учебни заведения и общинските съветници в Гърмен, а именно основните училища в селата Дебрен, Дъбница и Долно Дряново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK