Съветниците от Гърмен дадоха картбланш за преобразуване на основните училища в Дебрен, Дъбница и Долно Дряново в обединени

Снимка: Infomreja.bg, архив

На извънредно заседание на Общинския съвет в Гърмен, насрочено за днес от новоизбрания председател Исмет Узунов, общинските съветници гласуваха със "за" трите основни училища в селата Дебрен, Дъбница и Долно Дряново да стартират процедури за преобразуването им от основни в обединени.

Това бе и единствената точка на днешната сесия в Гърмен.

Тази възможност на основните училища дава § 8, ал. 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за предучилищно и училищно образование, влязъл в сила от 01.08.2016 г.

В него се казва, че „Заварените към влизането в сила на закона основни училища по чл. 26, ал. 1, т. 3 от отменения Закон за народната просвета могат да се преобразуват в обединени училища по чл. 38, ал. 1, т. 4 от този закон след анализ и становище на Регионалното управление на образованието и решение на съответния Общински съвет”.

На заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев, което ще се проведе утре, също ще бъдат дискутирани и гласувани въможностите за преобразуването в обединени и на двете основни училища в селата Корница и Лъжница.

Предложения за това са постъпили от педагогическите съвети и колективи на двете учебни заведения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK