10 съветници от ГЕРБ в следващия парламент в Разлог

Красимир Герчев, снимка: infomreja.bg

Досегашният кмет на община Разлог инж. Красимир Герчев получи още на първи тур категоричната подкрепа на избирателите за следващ мандат. Изборният ден в общината приключи при 68 % избирателна активност, съобщиха от Общинската избирателна комисия. За Герчев, който е кандидатът на ГЕРБ, гласуваха 6 874 души, или 55.35 %.

Кандидат-кметът на ПП "РЗС" Благой Дункин отпадна от кметската надпревара в Разлог. Той бе подкрепен от 2 124-ма гласоподаватели, което прави 17.10%. На трета позиция остава Радко Тумбев, зад когото застанаха Коалиция "Патриотичен съюз за община Разлог", "Съюз на демократичните сили", ДСБ и "Обединени земеделци". За него са пуснали бюлетина 1 648 избиратели, или 13.27 % от имащите право на вот.

За левия кандидат-кмет Иван Арнаудов, подкрепен от БСП, ПД "Социалдемократи", Партия на българските комунисти и БКП, са гласували 1 138 избиратели, или 9.16 %.

Местният вот осигури 10 мандата на ГЕРБ в следващия Общински съвет в Разлог. По трима съветници ще имат "РЗС", Коалиция "Разум" и Коалиция "Патриотичен съюз за община Разлог". БСП ще бъде представена от двама парламентаристи.

От селата на територията на община Разлог на първи тур е избрана единствено кметицата на с. Долно Драглище - Лиляна Боянова. Останалите селски кандидат-кметове ще се борят за управленския пост на балотаж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK