10 пациенти са поставени под карантина в белодробното отделение на болницата в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Заразеният с коронавирус е 62-годишен, преместен е в бившето Гръдно отделение

Нашият съгражданин, който е болен от коронавирус е 57 набор, всъщност той е на 62 години, а не на 57. Той не е от пациентите с бронхопневмония, за които вчера информирах. В момента настанените с бронхопневмония са 6-ма. Нашият съгражданин вече е преместен в отделението, което е специализирано, той е изолиран в бившето Гръдно отделение. Това уточнение направи кметът на Кюстендил Петър Паунов, след като по-рано през днешния ден генерал Венцислав Мутафчийски обяви, че заразеният с КОВИД – 19 кюстендилец е на 57 години.

Състоянието му към този етап е средно тежко към тежко. Други 10 човека са под карантина към сегашното белодробно отделение, защото те са били в отделението, в което е открит коронавирусът. Те ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, като след определен период ще бъдат тествани за коронавирус.

„Най-важното отново е спазване на дистанции и всички мерки. За да няма спекулации, нашият съгражданин не е нито от квартал „Колуша“, нито от квартал „Изток“, от града е. Контактувал е с майка си, с която е живеел. Взети са необходимите мерки, жената е поставена под карантина. От каквото има нужда ще бъде направено.

Благодаря, че възприехте призива ни вчера да няма струпване пред Спешното отделение, моля ви само по телефона дръжте връзка с личните лекари“, обяви още кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той се присъедини към благодарностите на директора на Кюстендилската болница, д-р Александър Величков за постъпващите дарения. Над 8 хил. лв. са постъпили по дарителската сметка от различни частни лица – физически и юридически, малки компании, фирми граждани. Тези средства се използват за оборудването на болницата, за доставянето на защитни материали и за всичко, което е необходимо.

„Изключително важно към този момент е всички да се съхраним като семейство, като общност и да се подкрепяме. В момента в света никой не знае срещу какво сме изправени. КОВИД – 19 ще премине, важното е да не даваме жертви, да не плащаме с живота си, да не плащаме със здравето си.

Към днешния ден 135 човека са под карантина, на други 58 вече е отпаднала. Доброволците са 77, като 1 от тях се е записал през вчерашния ден“, обобщи още градоначалникът.

Той допълни, че към момента се подават сигнали от работници, които се пускат в неплатен отпуск.

„Никой не може да ви изпрати в принудителен неплатен отпуск. Съобразно Законът за извънредното положение, работодателят може да ви пусне по негово решение само в платен отпуск и то до 50% от отпуска. Подавайте своевремнни сигнали, екипите на Инспекцията по труда са на линя. За работодателите отново напомням, всеки може да кандидатства по обявената схема от Правителството, чийто сектор е засегнат, разбира се, с коректно заплатени осигуровки“, каза още кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK