10 младежи започнаха работа в Община Разлог

снимки: Община Разлог

Днес е първият работен ден за десетима младежи и девойки на възраст до 29 години. Договорите им подписа лично кметът инж. Красимир Герчев, с което те станаха част от Общинска администрация - Разлог.

Новите служители в Община Разлог са назначени по проект "Ново начало”. Целта е предоставяне на възможност на младежи до 29-годишна възраст, завършили средно или висше образование (дипломирани), да стажуват при работодател на длъжност, която съответства на придобитото образование в професионалното направление на висшето или средното образование. Това значително ще улесни преходът на младите хора от образование към заетост.

По 2 души ще подпомагат дейността на отделите „Култура, здравеопазване, образование и спорт” и „Териториално и селищно устройство”, по един млад и образован кадър ще стажува в отделите „Общинска собственост”, „Евроинтеграция”, „Екология”, „Обществени поръчки”, „Местни данъци и такси” и „Социални дейности”.

Костадин Пандев е на 23 години и от днес работи в отдел „ТСУ". Той е завършил специалност "Строителство и архитектура" в  Професионална гимназия по строителство и архитектура и геодезия "Васил Левски” в Благоевград. Жанета Христова Прешелкова, завършила Бизнес училище Карлщад  в Швеция  с образователно квалификационна степен магистър "Бизнес администрация” ще подпомага дейността на отдел "Обществени поръчки".

Всеки един от новоназначените служители има свои наставник, който всекидневно ще възлага и ще следи за изпълнението на поставените задачите. Младежите ще бъдат на работа в администрацията в Разлог до 31 юли 2013 г. Заплатите за 6 месечния им професионален стаж в Общината администрация Разлог са финансирани от Оперативната програма Развитие на човешките ресурси, финансирана от Европейския социален фонд.
 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK