"Знанието в практиката" дискутират на конференция в Банско

Снимки: Община Банско

Модератор беше един от най-добрите специалисти в областта на туризма в България

От 12 до 15 декември Банско е домакин на 23-тата Международна научна конференция "Знанието в практиката" /KNOWLEDGE IN PRACTICE/, организирана от ИМП - Скопие и 47 съорганизатори - университети, факултети и институти.

Участие в нея са регистрирали 320 учени, специалисти и студенти от балканските страни с интереси в туризма и новите технологии. В рамките на конференцията, в Посетителския информационен център се проведе работилница на тема "Дигитален туристически маркетинг", организирана от ИМП-Скопие, Лесотехнически университет в София и Община Банско.

Модератор беше един от най-добрите специалисти в областта на туризма в България, проф. д-р Красимира Станева. Тя очерта тенденциите в туризма и промените, които налагат в него развитието на новите технологии.

Презентацията на проф. Станева провокира много въпроси. Отговори на някои от тях дадоха демонстрираните примери за дигитализация на обекти и услуги, подготвени от млади специалисти във високите технологии.

Като домакин на събитието, секретарят на Община Банско, Иван Докторов приветства учените за избора на тема на конференцията и конкретно на работилницата, защото дигитализацията открива нови перспективи в туристическия бизнес. Той подчерта, че туризмът в Банско е основна икономическа, стопанска и социална дейност.

"Ние залагаме на традициите, но винаги сме обърнати с лице към новостите. През последните десетилетия развитието на информационните и комуникационните технологии промениха много аспекти в живота. Туризмът също е под влиянието на тези технологии. Феноменът "дигиталност" в много скоро време ще промени представите ни за туристически продукт и изобщо туристически бизнес", сподели Иван Докторов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK