10 години затвор за петричанин, изнасилил и ограбил девойка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Рецидивистът с осем присъди от Петрич - Митко Соколов, ще лежи 10 години в затвора за изнасилване и грабеж.

Поредната му присъда е по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Благоевград като общо наказание за извършени от него престъпления по чл. 152 и чл. 199 от НК.

След изтърпяване на поредното си наказание многократно осъжданият Митко Соколов се върнал да живее в Петрич. 

На 31 август тази година, след разходка с негов познат до минералните извори в село Рупите, той тръгнал пеш в посока село Митино. Там, на ж.п. гарата, той се приближил към чакащата влак непозната жена – пострадалата Б.К., хванал я за китката на едната ръка и насочил към нея отвертка.

Със заплашителен тон й казал да не вика, а да тръгне с него, без да се дърпа, защото „с отвертката ще я направи на решето“. Изплашената жена извикала, но в този момент Соколов я ударил силно с юмрук в лицето, след което я стиснал силно за ръката и повел към коритото на река Струмешница.

През цялото време, докато стигнат до поляна находяща се в местността „Езерица“, подсъдимият й говорел заплашително, като й казал, че наскоро е излязъл от затвора, не се страхува от нищо и ако се съпротивлява „ще я убие и зарови в полето“. Дори я накарал да изключи мобилния си телефон, който няколко пъти звънял.

Стигайки до поляната, Соколов блъснал жената на земята, ударил я с юмрук в лицето, накарал я да извади сим-картата от телефона, след което осъществил с нея насилствен полов акт. След това отнел от пострадалата мобилен телефон марка „Huawei“ и 40 лева и тръгнал към Петрич.

По-късно, като се прибрал в къщи, бащата на подсъдимия видял как той изважда от джобовете мобилен телефон и пари. Това го учудило, тъй като синът му никъде не работел. След като не получил отговор за произхода на тези вещи, въпреки съпротивата на сина му, родителят успял да ги вземе и доброволно ги предал на разследващ полицай при РУ – Петрич.

Междувременно пострадалата Б.К. сигнализирала правоохранителните органи за случилото се. В хода на разследването жената категорично разпознала и посочила Соколов като извършител на деянията и той бил задържан.

В момента подсъдимият се намира в затвора в Бобов дол. Присъдата срещу него не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK