20 абитуриенти от Рибново заедно с класния си Ибрахим Кадриев, учители и директора Манчо Джуркин празнуваха до сутринта

Снимка: Infomreja.bg

20 абитуриенти от випуск 2017 на гимназията в гърменското село Рибново миналата нощ празнуваха до малките часове завършването на средното си образование в гоцеделчевския комплекс „Неврокоп“ заедно с учители и директора си Манчо Джуркин.

В компанията на абитуриентите на дансинга неотлъчно до тях бе и любимият им класен ръководител Ибрахим Кадриев, който по нищо не се различаваше от випускниците и заедно с тях се веселеше и танцуваше през цялата нощ.

Абитуриентите от СУ "Йордан Йовков", особено дамите, показаха невероятен стил в тоалетите си, а на дансинга бяха неотразими. Неотразими бяха и присъстващите на бала учители от школото в Рибново, които не отстъпиха на випускниците и издържаха докрай.

По случай завършването на средното си образование випуск 2017 подари на своя класен ръководител Ибрахим Кадриев стилен часовник, който да отброява дните в петте години до следващата среща на задружния клас, както и колаж, който да му напомня за зрелостниците, които той води цели осем години. 

Абитуриентите поискаха прошка от учителите си за гафовете и непослушанието си понякога и благодариха на всички за търпението, толерантността, разбирането и най-вече за всичко, дадено от тях за образованието им за бъдещето, което ги очаква.

"Скъпи деца, ученици, абитуриенти, мило семейство, последният звънец за вас удари. Този паметен за вас ден дойде в очакване, радост и вълнение. Но за мен е труден ден, защото е съпътстван с раздялата ми с вас. Знаете, че съм чувствителен човек и затова няма да говоря много. Бъдете търпеливи, следвайте мечтите си и продължете образованието си, защото на Рибново му трябват кадри, обучени хора, професионалисти - лекари, фармацевти, прависти, зъболекари, инженери...

Именно в това е разковничето, благодаря ви за всички мигове, прекарани заедно през тези осем години, които отлетяха като миг и вие пораснахте. Бяхме едно семейство, подкрепяхме се в добро и лошо, аз ще продължа да ви подкрепям където и да сте и можете да разчитате винаги, когато имате нужда от мен", каза в прочувственото си послание класният ръководител на дванадесетокласниците, които в нощта на абитуриентския бал той видя превърнали се в красиви дами и господа, поемащи по своя нов път в живота.

Прощалните слова и бащинските напътствия на Ибрахим Кадриев и на директора Манчо Джуркин предизвикаха искрени сълзи както у абитуриентите, така и в очите на учителите и гостите на бала.

"Вие днес освен дипломи за завършено образование получихте и своите дипломи за зрялост, бъдете щастливи и все така прекрасни деца на майка България и дайте достойно своя дан към себе си и родината ни", пожела на випускниците и директорът Манчо Джуркин, който за прекрасната вечер заедно с тях им подари 400 лева.

Тайно жури определи за царица на дансинга учителката по математика и английски език Ирина Караилиева, а за най-атрактивен учител - Феим Атипов. Двамата абитуриенти Джамал Киселов и Джамал Киселов пък заслужено взеха първенството като най-добри водещи. Абитуриентките Фатме Мохамед, Катя Джалева, Фатме Исева и останалите красиви дами от випуск 2017 също достойно заслужиха короните си на царици на прекрасната вечер, която ще остане незабравима и за всички празнуващи с тях учители и гости.

Празниците и хубавите поводи в СУ „Йордан Йовков" в Рибново не свършват с края на учебната година и изпращането на абитуриентите. Само след броени дни, на 30-и май, в школото предстои официалното представяне на мегапроект за над 3 000 000 лева за реновиране на училищната сграда, разширяваня на самото училище с още един корпус.

"Това е един проект, от който имахме крещяща нужда, защото сегашното училище вече ни е тясно заради многото ученици, които се обучават в него", коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът Манчо Джуркин. Той разкри още, че проектът е изработен от талантливия и млад архитект Валентин Тюфекчиев и че гости на представянето на проекта освен найния автор ще бъдат и президентът Росен Плевнелиев, председателят на Фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски, тримата депутати от Гоцеделчевския регион - Богдан Боцев, Димитър Гамишев и Елхан Кълков, представители на МРРБ и други министерства и институции, евродепутати и други.

Учениците, работещи по проекта "Твоят час", с техния ръководител Янка Топалова пък ще изнесат забележителна и богата музикална програма като старт на дългоочакваното събитие в Рибново, допълни Джуркин.

 

ОЩЕ СНИМКИ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK