Стока за хиляди е изгоряла в борсата в Кърналово, правят оглед

Наемателите в шок, опитват се да намерят оцелели документи

Пожарът на частната зеленчукова борса в Кърналово е опустошил стока за хиляди. Унищожени са касови апарати, договори за наем, фактури, техника.

Следователи пристигнаха рано сутрин за повторен оглед, като все още версиите са огъня са две - умишлен палеж, за който упорито се говори из борсата, и късо съединение, заради "безстопанственост" от страна на собственика, за което споделиха наематели.

Все още от отломките се издига пушек, а около халетата са се стопили стотици празни касетки, овъглени са дини, картофи, домати.

Полицейски патрул дежури през нощта, а в халетата не се допускат хора поради опасност от срутване.

Изгорели са 13 халета около 60 кв. м всяко, общо са засегнати 800 кв. м площ, заедно с хладилно ремарке на камион, чийто влекач е спасен. Сигналът за пожара е подаден в 21.37 ч., а потушаването му е около 23.30 ч. с помощта на дъжда и пожарникарските сили.

Отзовали са се екипи от Петрич и Сандански, няма пострадали по информация на МВР.

Кметът на Кърналово сподели пред ИНФОМРЕЖА, че е разбрал за пожара около 22 ч., както наематели се опитвали да гасят и да спасят вносната стока от Гърция. Търговците са в шок, някои от тях се опитаха да вземат касовия апарат от по-малко засегнатите складове, но полицията ги възпря.

„Снощи дойдохме на място около 22,30. Имаше доста хора, пожарникари и полиция, които се грижиха за безопасността на хората, опитващи се да спасят продукция. Пожарникарите овладяха положението и с помощта на екип от Сандански. Има изгоряла стока за стотици левове. Нямаме информация от какво е тръгнал огънят“, каза кметът на село Кърналово Николай Златков.

Шашнат съм и не знам нищо. Не знам колко са загубите, трябва да ги смятам. Надали има опит за умишлен палеж. Нямам застраховка, стоката е временна. Имам договор за наем, който е изгорял в склада, каза един от наемателите на склада Румен Дамянов. Той има още едно хале, което за него остава единствено препитание.

Складът на Румен – номер 60, е напълно унищожен. В него е имал плодове и зеленчуци, внос от Гърция, за хиляди. Основно сезонна продукция е била заредена, а в момента няма и помен от нея. Не разчита на обезщетение, очаква да разбере поне причината за огъня.

По неофициална информация има задържани, раследвани за палеж. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK