Община Дупница назначава полска охрана по селата

Снимка: Община Дупница

Община Дупница няма да назначава горски пазачи за земеделските територии около града. За 7-а поредна година се осигуряват пазачи за опазване на земеделската продукция в общината в активния сезон.

"На територията на Дупница вече работи животинския обект, и ако има сигнал за пуснати в земеделски земи животни, ловецът ще поема тези функции да ги хваща, а по каналния ред, собствениците на тези животни ще бъдат санкционирани. За селата промяна няма и ще имат до есента полска охрана, като хората са си ги посочили селските кметове", лаконичен бе зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев.

Той проведе днес среща с кметовете и кметски наместници, както и с определените за пазачи, за да коментират взаимодействието по между им, както и как да се налагат санкции на провинилите се животновъди.

От 20 май започват да обикалят пазачите, в землищата на селата. Те ще бъдат, както и досегашните години на граждански договори на минималната работна заплата.

Санкциите за заловени в чужд имот, и увреждащи земеделска продукция животни са от 50 до 250 лева при първи случай и в двоен размер при втори и последващ такъв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK