1 година затвор за мъж, извършил кражби от магазин и автобус

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районен съд – Дупница

Наказание от 1 г. лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Дупница, за 31- годишен дупничанин, който се призна за виновен като извършител на кражби от магазин и автобус.

Съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Валери Б. Той се призна за виновен в това, че на 17.03.2020 година в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 40,60 лева.

Около 07:25 часа от магазин „Топ ……“ на ул. „Св. Ив. Рилски“, от касовата зона е отнел три кутии цигари, на стойност 15,60 лева от владението на Е. М. от гр. Дупница, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Пет минути по-късно, от паркиран на Автогара – Дупница автобус, е отнел парична сума в размер на 25 лева от владението на Д. С. от село Яхиново, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Валери Б. е осъждан за кражби. Последното му наказание „лишаване от свобода“ е изтърпял на 24.02.2020 година.

 Подсъдимият Валери Б. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 17.03.2020 година, като един ден „задържане под стража” се зачита за един ден „лишаване от свобода”.

Определението на РС – Дупница, с което на Валери Б. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK