1 година и 2 месеца затвор за мъж, извършил кражба от трафопост

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на магистратите от Районен съд - Дупница

Наказание от 1 г. и 2 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Дупница за 39-годишен жител на с. Голема Фуча, който се призна за виновен в кражба от трафопост, разположен в участък на „Въгледобив – Бобов дол“.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Веселин В. Той се призна за виновен в това, че на 03.04.2020 г., от трафопост, разположен във  2-ри участък на открит рудник на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД, е отнел чужди движими вещи - метални накрайници и части от предпазители, метални и медни шини, метални пластини, с различни размери, медни свързващи шини, гаечен ключ, гайки и шайби, основи на предпазители, многожилен, меден проводник, или чужди движими вещи  на обща стойност 523,40 лв.  

За извършване на кражбата са използвани технически средства - ножовка, водопроводен ключ, конски клещи, технически клещи, пили, отвертка и гаечни ключове, с помощта на които са отключени заключващите механизми на входна врата – катинари и са демонтирани инкриминираните вещи, и кражбата е извършена по време на обществено бедствие (обявено извънредно положение в Р.България, във връзка с пандемията от КОВИД – 19) и в условията на опасен рецидив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax