1 259 728 дози ваксини на „Пфайзер“ допълнително ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца

Снимка: pixabay

Целта е в края на юни всички страни в ЕС да бъдат максимално близо до ваксинирането на 50% от своите граждани

1 259 728 дози ваксини на „Бионтех/Пфайзер“ допълнително ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца. Това ще стане възможно след като 19 страни-членки се съгласиха да помогнат чрез механизъм за солидарност на България, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия.

Вчера КОРЕПЕР потвърди решението, с което ще се разпределят допълнителни количества към страни, изпитващи затруднения заради неспазването на договорените с ЕС доставки от страна на компанията "Астра Зенека", обяви във фейсбук премиерът Борисов.

Ваксините са част от ускорена доставка за второто тримесечие на 2021 г. в размер на 10 млн. дози, която бе договорена между ЕК и фирмата-производител. Целта е в края на месец юни всички страни в ЕС да бъдат максимално близо до ваксинирането на 50% от своите граждани.

Министър-председателят благодари на Европейската комисия и на председателя й Урсула фон дер Лайен, включително за ваксините, които се отпуснаха допълнително за България, както и за усилията на португалското председателство на ЕС да бъде постигнат този резултат за допълнителните 1 259 728 дози ваксини на „Пфайзер/Бионтех“, които ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца чрез механизъм за солидарност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK