1 100 000 лв. за реконструкция на бившата балнеологична поликлиника в Кюстендил

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

С 1 100 000 лв. Министерството на здравеопазването ще финансира реконструкцията на бившата балнеологична поликлиника в Кюстендил, съобщи здравният министър Стефан Константинов в присъствието на кюстендилския кмет. Двамата заедно се поклониха пред паметта на загиналите за свободата на България и обсъдиха развитието на балнеологията в Кюстендил.

„Там ще се изградят закрит басейн и зали за различни видове рехабилитация. Това са първите по-сериозни инвестиции в тази сфера в града, след близо 20 години. Това ще даде невероятен тласък и за бизнеса. Целта ни е догодина по това време да бъде вече реализиран проектът”, заяви Константинов.

През миналата година за малко над 200 000 лв. бе направен ремонт и в Болницата по рехабилитация- бившия Миньорски дом.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов изрази задоволството си и благодарността към министъра на здравеопазването Стефан Константинов за финансирането на Балнеолечебницата с повече от 1 000 000 лв.

"Изключително благодарен съм, че той се присъединява към усилията за възвръщането на славата на Кюстендил като балнеоложки център. За да се стигне до такъв зенит на града ще бъдат необходими не по-малко от 4-5 балнеоложки центъра", заяви Паунов. Той обяви, че очаква сериозен тласък на развитието на частните инвестиции в този сектор, което да гарантира нови работни места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK